Workshops

Workshops intro
Image Rugby

De corporate Rugby Clinic

Wil je de rugbysport een keer ervaren? Even lekker uit je comfortzone komen? Rugby is de sport waarbij plezier, samenwerking, discipline, respect, doorzettingsvermogen en kameraadschap samenkomen. Je houdt rekening met de capaciteiten van je teamgenoten, en bouwt met respect aan de kameraadschap binnen je team.

De Rugby Pro Experience

Wil je zien hoe de echte toppers het spel spelen? Wil je mee beleven hoe zij een tackle maken? Wil je je eens meten in een scrum met een Pro? Wil je ontdekken hoe onze nationale spelers kijken naar werken in teamverband, hoe zij hun talent kunnen ontwikkelen met hun ploeggenoten & voelen waar hun passie vandaan komt?Ben je nieuwsgierig hoe de beste spelers van België in naast het veld ook de sportieve waarden van Rugby beoefenen? Dan ben je gegarandeerd klaar voor een inspirerende ervaring in de Rugby Pro Experience.

Image Rugby
Image Rugby

De Scrum Fysical Workshop

Een Scrum is een typisch rugby-spel onderdeel, dat in voegen gaat om het spel te hervatten na een kleine fout. 2 groepen van spelers gaan in voorovergebogen houding tegen elkaar induwen om de bal te veroveren die door de scrum half wordt ingebracht.

De Scrum is zeer vergelijkbaar met inspanning en  effort van een team om een project of doelstelling te halen. Samenwerking is heel belangrijk en men moet snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden.

De 8 leden van het pack (de forwards) the hooker – porps – flankers bewegen allemaal als 1 geheel voorwaarts. De scrum half is de coordinator van het pack of forwards.. Hij helpt het hele team vooruit – niet zichzelf – om de top te bereiken.

De Company Anthem

De kracht en emotie van een nationale anthem ontstond temidden van een rugbywedstrijd. Passie, teamwork, respect en comraderie vormen een sterke fundering voor een inspirerend volkslied. Breng je team samen voor de Company Anthem en creëer samen een persoonlijk bedrijfslied, dat in teamverband uit volle borst gezongen kan worden.

Image Rugby
Image Rugby

De Haka Workshop

Wie rugby zegt, zegt Haka. Als oorspronkelijke, beroemde Nieuw-Zeelandse strijddans, is de Haka een uiting van passie, kracht en identiteit; de waarden die rugby eveneens vertegenwoordigt. Door gebruik te maken van lichaam, stem, handen, voeten, benen, tong en ogen wordt de kracht en volheid van het team getoond aan hun tegenstanders.

De deelnemers leren in korte tijd samen de houdingen, bewegingen en tekst van de Haka dans aan, hierdoor ontstaat een sterk gevoel van verbondenheid en kracht.