Speakers

Speakers intro
<< Back to Speakers

Talentontwikkeling & teamwork

Nicolas Meeùs (35) is een ex-Belgisch international rugby speler (2009-2017). Het gaf hem de kans om te spelen tegen teams van de top 20 wereldwijd, zoals Georgië, Roemenië en Canada). Hij nam deel aan de historische promotie en handhaving van de Black Devils in de 6 Nations B.

Gedurende al die jaren heeft hij zijn topsport engagement gecombineerd met zijn studies (masters in rechten en in management) en zijn voltijdse jobs. Hij is nog steeds actief als speler van het Royal Kituro Schaarbeek RC (Belgisch kampioen in 2009, 2011 en 2015).

Toen hij met pensioen ging besloot hij een team op te richten om zich verkiesbaar te stellen voor het bestuur van de Belgische bond. Samen creëerden ze een gemeenschappelijk project en visie (2018-2024) en slaagden erin om alle belanghebbenden te verzamelen voor een beter rugby in België. 

Na twee jaar van trouwe inzet, besloot hij zich volledig te richten op zijn passie: human coaching. Hij publiceerde zijn eerste boek ("En quête d'essence") en richtte in 2018 zijn eigen aanpak ("Teamfullness") op. Sindsdien biedt hij een extern oor voor organisaties en sportteams om hen te helpen een stap terug te zetten, zich menselijk te binden, zich af te stemmen op hun gemeenschappelijk project en hun eigen magie te ontketenen. 

 

Book this Speaker
Image Rugby