About us

About us intro

about_us_overview_title

about_us_overview_subtitle
Image Rugby

TEAMWORK

In rugby komt het Team eerst. Alle profielen tellen. Rugby is 1 van de weinige sporten waarbij mensen met een zeer uiteenlopende skillset & morfologie deel zijn van 1 geheel. Rugby is de enige sport waarbij overwinningen niet afhangen van het individueel talent, maar van de prestaties van het hele team.

Door de verschillen van spelers te maximaliseren, dragen ze beter bij tot de nood op elke positie omdat de individuele skills aanvullend zijn, en dus in het voordeel spelen van de groep. Net zoals bij een bedrijf, gaat het op zoek naar skills & attitude die het collectieve resultaat verbeteren. Ook in moeilijke tijden, als je getackeld wordt, zoek je naar een helpende hand die je helpt opstaan & doorgaan. De leider neemt en toont zijn verantwoordelijkheid, en zorgt ervoor dat het hele team gaat voorbij de doellijn. Zo bijt hij/zij ook als eerste in de modder.

Een team draagt fier het logo & strijdt voor het gemeenschappelijk doel.

RESPECT - EERLIJKHEID - DISCIPLINE

Respect, eerlijkheid & disciplines zijn de kenmerken die de essentie van de sport het beste omvatten. Er is geen concept van ‘misleiding’ of bedrog. De regels die bestaan worden gerespecteerd. Wie die regels niet respecteert heeft geen plaats in de organisatie. Er is geen ruimte voor een Schwalbe, de scheidsrechter wordt niet op het verkeerde been gezet. Er is respect voor de tegenpartij, en voor iedereen die meewerkt aan het collectief. De aanvoerder van het team, praat met de scheidsrechter, en beslist over conflicten.

Discipline: from red-hat to blue-hat. The ‘state’ you are in at any given moment has more impact than your ability. In business it can be very easy to fall into habits and routines.

Image Rugby
Image Rugby

COMRADERIE

Social Skills & Conflict management tijdens de 3e helft.

Conflicten & spanningen zijn onderdeel van elke job in elk bedrijf. Leren hoe je met deze situaties om leert gaan is noodzakelijk. In een georganiseerde gevechtssport met een bal, is het essentieel om opgestapelde spanningen na de strijd ook los te leren laten. Daarom is er nergens zo een 3e helft als bij een Rugby.

Na de wedstrijd komen spelers & staff van beide ploegen, samen met de scheidsrechters het spel bespreken bij pot en pint op uitnodiging van de Thuisploeg. Afgunst, ontgoocheling, ego & grootsheid, kracht en zwakte worden op het speelveld achtergelaten. Het brengt twee strijdmachten samen, rivalen op het veld maar erbuiten worden relaties opgebouwd die kunnen ontplooien tot levenslange vriendschappen.